@ppel.hu

… Appel blogja …

Roccat Kone Gaming Mouse V2

Nincs hozzászólás »

Technikai adatok:

Érzékelő: valódi 3200 DPI-s Pro-AIM lézer szenzor
TCU – Tracking Control Unit (Felület vizsgáló egység)
Processzor: Integrált (72MHZ) Turbocore processzor
Memória: 128KB beépített memória a profilok számára (frissíthető/flashelhető)
– Testreszabható világítás rendszer
– 4 cserélhető súly (5g, 10g, 15g, 20g)
– 10 egérgomb
– Ergonómikus hibrid forma
Arhitekrúra: 16-bites (7080 FPS; 6.4 megapixel, 20g gyorsulás, 1.65 m/s)
Válaszidő: 1ms,  1000Hz mintavételezés
Méretek: 13.5cm x 7.8cm
Súly: 118g + cserélhető súlyok

Lehet, hogy hihetetlenül hangzik, de egy Logitech Performance Mouse MX egeret cseréltem le a Roccatre. Valószínűleg beleestem abba a hibába (mostanában többször is), hogy olyan hardvert vásárolok, amit a gyártó újonnan dob piacra. No ennek az is lehet az eredménye, hogy a hardver gyárilag rossz, vagy a firmware a kezdetekben még kiforratlan (lásd ASUS O!Play HD2). Valószínű ez történt a Logitech egeremnél is, ahol a gyártó szerint természetes dolog az, hogy amikor nem használom az egeret 5 mp-ig, akkor elalszik és amikor megmozdítom akkor felkel. Ez szép és jó, kivéve ha az ébredés 1-2! másodpercet vesz igénybe 🙁 … és amúgyis a benne lévő két elemmel baromi nehéz volt, nekem nem is állt kézre, szóval egy több, mint 20.000 forintos egér megvásárlása után ez mind kellemetlenül érintett… A többi része rendben lett volna a Logitechnek, valamint kicserélték egy újabb firmware-el rendelkező egérre, ami már jól működött, de egy 20k+-os vadiúj egérnél egy hónapnyi gariztatás felidegesített, és eladtam.

Kicsit félve csatlakoztattam az új egeret, nehogy ezzel is befürödjek… Első szívmegállás: nem mozog a kurzor :), no problem csak ez ilyen kényes egér, hogy driver feltelepítése nélkül meg sem moccan. Szerencsére elsőre rendben volt fogásra is (hasonlít a Logitech MX518-ra /persze ilyenem is van…/), és a mozgása is jobban tetszett. Két oldalsó gomb elhelyezése is pont az én kézméretemre lett kitalálva. Görgő rendben, lehet oldalra is billenteni. Az érzékenység állító +/-  és a görgő előtt található gomb már kevésbé esik kézre, de ezt nagyon ritkán használom. Elég is a szubjektív megítélésből, hiszen mindenkinek a tenyérméretétől és az ujjaitól függ, hogy kényelmes lesz-e a gombok és az egér használata.

A különleges és egyedi technológiákról röviden:

TCU Tracking Control Unit:


Minden átlagos egér érzékelője átlagos értékre van állítva, hogy nagyjából minden felületen elfogadható teljesítményt produkáljon. Ezt a Roccat mérnökei ezt inkább úgy oldották meg, hogy az egér alján elhelyeztek egy érzékelőt, mely beméri az asztal/egérpad felületét, és tökéletesen az adott felülethez kalibrálja a lézert.

Világítás rendszer:


Ezt talán a Kone egyik különlegessége, ezáltal az egér megjelenése teljes mértékben testreszabható. A rendszer 5 LED-ből áll, melyeket egymástól függetlenül 38 színre lehet beállítani. Képesek különböző effektekre is, vagy akár ki is kapcsolhatóak.

Turbocore:

Az integrált 72MHz-es processzor szinte teljes mértékben tehermentesíti a számítógép processzorát. Minden számítást önmaga végez el. Segítségével lehetőség nyílik akár makrók rögzítésére, időzítésére is.

Beépített memória:

Az egér 128 KB belső memóriával rendelkezik, aminek az a funkciója, hogy eltároljuk rajta a különböző egyedi profilokat, makrobeállításokat, így bármilyen számítógépre csatlakoztatva azonnal visszatölthető a saját testre szabott profilunk.

Cserélhető súlyok:

5 különböző súlyozással használhatjuk a Kone egerünket. Alapfelszerelésben kapunk hozzá 5, 10, 15, 20 grammos súlyt. Súly nélkül az egér 118g. Nekem a 5g-s súly volt az, ami leginkább megfelelt az igényeimnek. A súlyokat egy gombnyomással cserélhetjük, és minden súly rendelkezik önálló érzékelővel, így amint behelyezzük őket, akkor az egér egyből érzékeli és jelzi, hogy melyik méretű került bele.

Az egérhez fejlesztett szoftver egészen jóra sikerült, szinte minden beállítható rajta, amire szükség van… de még az is, amire soha nem lesz szükségünk.

Lehet, hogy nem a legjobb egér, amit lehet kapni, de súlyra, formára számomra tökéletes választás volt. A rengeteg egyéni szolgáltatása kifejezetten kiemeli az egeret a piaci kínálatból. Érdemes megvenni akár ezt, akár a nemrég megjelent Roccat Kone Plus V3.0 változatát

Végezetül még 1-2 kép az egérről:Vélemény, hozzászólás?